De bloedvatwanden gaan dan lekken waardoor bloed, vocht en eiwitten in het netvlies terecht komen. Daar waar de lekkage is opgetreden, functioneert het netvlies slechter en gaat het zicht achteruit of wordt een vlek waargenomen. De ernst is afhankelijk van de hoeveelheid venen die afgesloten zijn. Er zijn meerdere vormen van veneuze afsluitingen. In het medisch jargon spreekt men ook wel van een. Rvo : r etinale, v eneuze, o cclusie (vertaald: bloedvatafsluiting van een ader in het netvlies brvo: deze afkorting staat voor een "Branch Retinal vein Occlusion" (veneuze takocclusie). Hierbij is én van de 4 takken aangedaan en is een deel van het netvlies aangedaan. Hrvo: deze afkorting staat voor een "Hemi Retinal vein Occlusion".

bloedvaten afsluiting (aders) van het netvlies trombose van het oog inleiding/beschrijving (brvo, crvo een bloedvat dat bloed uit weefsels afvoert, wordt een vene of ader genoemd (afvoerend bloedvat). In het oog zijn er 4 takken van venen die tezamen komen en de hoofdader gaan vormen. Deze hoofdader loopt vervolgens via de oogzenuw naar de hersenen toe. Door de afsluiting trombose van én of meerdere van deze takken kan het bloed niet meer uit het netvlies afgevoerd worden.

De rest van het netvlies zorgt voor het gezichtsveld pitbike en geeft ons een breed, maar minder scherp beeld van de ruimte om ons heen. Het glasvocht is een soort gelei die het grootste deel van het oog opvult linker foto: doorsnede van het oog met aan de achterzijde het netvlies (de binnenbekleding) rechter foto: het netvlies vanaf de vórzijde bekeken (met oogzenuw en normale bloedvaten). De bloedvoorziening in het oog bestaat uit toevoerende en afvoerende bloedvaten. De arteriën (slagaders) voeren het bloed aan, de venen (aders) voeren het bloed weer. Deze bloedvaten lopen in of uit het oog via de oogzenuw (zie ronde schijf in de rechter foto). Bij een bloedvatafsluiting krijgt het netvlies te weinig bloed en zuurstof waardoor het oog minder gaat functioneren. Bij vaatafsluitingen wordt een onderscheid gemaakt tussen een afsluiting in een slagader (arterie) en die in een ader (vene). Een afsluiting in een slagader in het oog kan worden vergeleken met een hartaanval of een herseninfarct. Een afsluiting in een ader met een thrombosebeen. Er zijn 3 typen afsluitingen: veneuze afsluiting van het netvlies trombose oog afsluiting van de afvoerende bloedvaten (aders) arteriële afsluiting van het netvlies infarct oog afsluiting van de toevoerende bloedvaten (slagaders) bloedvat afsluiting van de oogzenuw (nervus opticus).

bloedvaten

Play hart, bloedvaten en bloedsomloop flipquiz


Advies: lees eerst de vergroot "Inleiding" en kies vervolgens uit de juiste aandoening! Inleiding: netvlies en bloedvaten, onderaan de folder vergroot vindt u een animatiefilm (Engels) om eea te verduidelijken. Lees eerst deze "Inleiding" en kies vervolgens uit de juiste aandoening! Het netvlies vormt de binnenbekleding van het oog. Het beeld van de buitenwereld wordt door het netvlies opgevangen en via de oogzenuw naar de hersenen doorgegeven. In het centrum van het netvlies ligt de zogenaamde gele vlek (macula). Hiermee kunnen fijne details worden waargenomen, zoals nodig is bij lezen of televisie kijken.

Hart en vaatstelsel - wikipedia


#deerlijk #ontwerpbureau #grafischontwerp job description we are looking for a talented Content Marketeer/Copywriter to join our team in Ghent. "Homeopathy Starter Kit, Pt 1". 'je bent toch ons vriendje!' giechelde Anne. 'heer Cantecleer zei hij : 'u hoeft voortaan niet meer in angst en zorg te zijn om mij. "Hij heeft een hele schare fans, die een eigen fanclub hebben opgericht. 'compound kushen injectie (cki is goedgekeurd voor gebruik in China om verschillende tumoren te behandelen, meestal als aanvulling op de westerse chemotherapie - maar hoe het werkt is niet bekend. 'je bent best schattig.

bloedvaten

Arteriële afsluiting van het netvlies infarct oog afsluiting van de toevoerende bloedvaten (slagaders). Bloedvat afsluiting van de oogzenuw (nervus opticus). 'het is boven, toch?' ik had geen idee welk verschil het maakte of we het op mijn bed of op mijn ouders bed deden, behalve dan, dat ik als de dood was dat mama en papa het zouden merken! "Now we have discovered a previously undetected layer of regulation in how the chromosomes separate, which helps to woning ensure the correct timing and decreases the potential for the formation of cancerous growth." The cell division cycle is a collection of tightly regulated events that lead. "By manipulating buik these enzymes, we could possibly prevent or slow the onset of tumors." The enzymes appear to control an "onand-off switch" for critical genes that could trigger cancer or numerous other diseases and birth defects.

"Hij geeft het maximum van het minimum" zegt hengstenhouder Lhéreté. "9 Famous Americans you probably didn't Know Were muslim". 'ik dacht dat hij al in mij was.' 'nog niet zei. "PEOs" refer to the only two true essential fatty acids: parent omega-6 (LA) and parent omega-3 (alpha-linolenic acid, or ala). "Mehmet oz professor, columbia university".

Bloedvatafsluiting netvlies (trombose, bloedpropje

Bloedvaten bouw en functie. Bloed, bloeddruk en bloedvaten. Bloedvaten maken onderdeel uit van onze bloedsomloop. Ijzer en vitamines voor je bloed en bloedvaten. Basisstof 4 Het hart. Vitamine c draagt bij tot de normale baarmoeder collageenvorming voor de normale werking betekenis van de bloedvaten. Bloedvaten - de bloedvaten van het lichaam kunnen in drie groepen worden onderverdeeld, de slagaders (arterien de aders (venen) en de haarvaten (capillairen).

bloedvaten

Hart en bloedvaten / Vitaminedesk

Hart pompt bloed in slagaders. Het hart pompt het bloed door het hele lichaam. Bloedsomloop en bloedvaten mp4. Bloedsomloop en bloedvaten uitgelegd. Er zijn verschillende typen bloedvaten te onderscheiden. Door de pompwerking niet van het hart kan je het bloed in je slagaders voelen kloppen. Sign up for free. In deze video bestuderen we de bouw van de bloedvaten, de bloeddruk en de uitwisseling van stoffen in de haarvaten. Bronnen: -bestand: Blood_g - wikipedia, the Free encyclopedia.

Download Policy: Content on the website is provided to you as is for harde your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. Presentation Transcript, hart pompt bloed in slagaders stroomt weg van het hart pulserend (hartslag) hoge druk wand : dik, stevig, elastisch wand gespierd glad spierweefsel kan samentrekken of rekken vernauwen of verwijden slagaders, in de organen vertakken de slagaders steeds kleinere bloedvaten miljoenen kleine vertakkingen. Uitwisseling van stoffen met omliggende cellen. Druk laag ; bloedplasma wordt eruit geperst een cellaag dik haarvaten bloed naar het hart toe dunner en minder elastisch geen bloeddruk meer, geen hartslag, kleppen het bloed kan maar 1 richting op aders, naam: Slagaders en aders naam van orgaan. Leverslagsader, leverader bloed uit darmwand poortader lever, glucose omzetting in glycogeen opslag in lever. Laag bloedsuikergehalte glycogeen glucose, de poortader.

Viagra, bloedvaten — get Bonus Pills

Download, skip this Video, loading SlideShow in 5 Seconds. De bloedvaten PowerPoint Presentation, download Presentation. De bloedvaten 1 / 13, de bloedvaten. Hart pompt bloed in slagaders stroomt weg van het hart pulserend (hartslag) hoge druk wand : dik, stevig, elastisch wand gespierd glad spierweefsel kan samentrekken of rekken buikvet vernauwen of verwijden. Copyright Complaint Adult Content Flag as Inappropriate. I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described. Download Presentation, an Image/Link below is provided (as is) to download presentation.

Bloedvaten
Rated 4/5 based on 896 reviews